Vilt - ettersøk av skadet eller sykt vilt

Beskrivelse

Tranøy Ettersøksring har avtale med Tranøy kommune om ettersøk av skadet eller sykt vilt. Deres oppgave er å rykke ut ved varsel om observasjoner av ville dyr bortsett fra rovdyr som er skadde eller syke. Ettersøkshunder blir brukt ved ettersøk av vilt.

Enhver som observerer skadet eller såret vilt i Tranøy Kommune.
Enhver har plikt til å melde fra om såret og skadet vilt og om avliving av vilt av humanitære grunner uten hensyn til hvem som har jaktretten.

Kriterier/vilkår

Viltpåkjørsler eller mistanke om syke dyr varsles til politiet eller til viltansvarlig i kommunen som for tiden er Reidun Aspmo. Ring så fort som mulig. Dersom dyret har løpt videre, merk med for eksempel en plastpose hvor dyret løp inn i skogen. Bli helst på stedet til politiet eller ettersøksringen kommer. Andre henvendelser angående vilt gjøres til samme telefon 954 66 055, evt. til Politiet.

Andre henvendelser kan gjelde skadde eller syke dyr osv. Ettersøksjegeren blir varslet, rykker ut og vurderer situasjonen på stedet. Ettersøk og avliving er mulige utfall. Rapport blir skrevet av ettersøksjegerene.

Politiet, Tranøy Ettersøksring

Regelverk

Gjeldende lov og regelverk

Viltloven