In English

 
Kontrast Tekststørrelse: A A A

Turistinformasjon

Nedenfor vil vi gi deg litt informasjon om hva du kan oppleve og gjøre som turist i Tranøy.

Overnatte i Tranøy

I Tranøy finnes tre campingplasser, en ved ferskvann;
Senja Camping og to ved sjøen, Skatvik Camping og Tranøybotn Camping.

Vandre på Senja

Det er gitt ut en brosjyre om vandring på Senja. Du kan vandre Senja på langs, en firedagerstur som er helt unik hva angår den varierte naturen du får møte. Du finner også beskrivelser av en rekke dagsturer i alle fire kommunene og oversikt over verneområder, informasjon om jakt og fiske, kulturminner og overnattingsmuligheter.

Norsk brosjyre Vandrer på Senja
Engelsk brosjyre Hikes in Senja
Tysk brosjyre Wandern auf Senja

Fiske i Tranøy

I Tranøy er det for tiden tre bedrifter som driver med havfiske: 
Skrolsvik Havfiske       Frovåg Havfiske      Eidet Havfiske 

I Tranøy er det mange gode fiskevann, både langs vei og til fjells! Det er flere lakseførende elver også. Du trenger fiskekort for å fiske i elver og ferskvann.

Sykle på Senja      

Himmel og hav for en øy, skrev Ole Magnus Rapp i Aftenposten i 2007. Mange har seinere oppdaget Senja som sykkeløy. Les artikkelen i Aftenposten. Yttersida er vilt og vakkert, innersida (Tranøy) er lunt og vakkert. Utforsk hele Senja på sykkel, sykle Senja rundt. Overnatting på campingplasser (se over) eller privat (kontakt kommunen).

Forsiden på Turkartpakke for Midt-TromsKart over Senja

Midt-Troms friluftsråd ga i 2010 ut en flott turkartpakke for Midt-Troms. Du kan få kjøpt denne en rekke steder, bl.a. på Jokerbutikkene i Tranøy. Se ellers nyttige linker på Midt-Troms friluftsråd sine sider


Besøk Tranøy og Senja

I forbindelse med et TV2 program "Jenter på hjul" som ble tatt opp i juni i 2010 og vist i 23.mai 2011, ga Tranøy kommune innspill til produsenten. Presentasjonen er ikke noen turistbrosjyre, men kan for en utenforstående, som vil ha tips fra Tranøy, være nyttig. Last pdf-fila Opplev Senja-Tranøy

Naturfenomener på Senja

Forsiden på boka Senja, en guide til 59 naturfenomener. Norsk og engelsk tekst. Forfatter: Per Tore FredriksenEr du interessert i hvorfor landskapet er som det er? Da er boka "Senja, en guide til 59 naturfenomener" et godt utgangspunkt for å forstå hvordan landskapet er blitt til gjennom millioner av år. Forklaringene er både på norsk og engelsk. Boka kan kjøpes på Bok og media på Finnsnes, på Senjastua og på servicetorget i Lenvik kommune. Forfatter: Per Tore Fredriksen.

 

Kontaktperson ang. oppdatering og tips for denne siden

  • Opprettet av Reidun Aspmo
  • Opprettet den 16.des.2010
  • Sist oppdatert den 30.jan.2012
Del på Facebook     Del på Twitter Twitter     Skriv ut Skriv ut Tips en venn Tips en venn