Grønn framtid! Tilbud til 13-17-åringer

Er du mellom 13 år og 17 år? I løpet av 2014 arrangerer 4H Troms tre helgesamlinger hvor ungdom får bli kjent med noen av de mange mulighetene Tromslandbruket har å by på. Du får vite hvilke muligheter som finnes i landbruket og du får treffe andre ungdommer som deler interessen!

4H Troms arrangerer tre helgesamlinger i perioden april - september 2014 hvor ungdom mellom 13 og 17 år får bli kjent med noen av de mange mulighetene Tromslandbruket har å by på.

Ungdommer får bli med til gårdsbruk og småbedrifter rundt i fylket, og oppleve hverdagen til bønder og andre som lever av naturen vår. Du får lære om de vanligste husdyra, om arktisk planteproduksjon, om forhold mellom dyr og mennesker, om lokalmat, reiseliv og mye mer.

På Senja og Rå videregående skoler får du treffe elever som har valgt naturbruksutdanning. De kan fortelle om sine valg og framtidsplaner, og du får følge dem gjennom en vanlig skoledag.

4H sitt motto er «Å lære ved å gjøre». Samlingene blir derfor lagt opp med mest mulig praktisk innhold. Foreløpig plan for helgesamlingene finner du i denne lenken.

Endelig program sendes deltakerne før hver enkelt samling.

- Vi håper selvfølgelig at disse samlingene skal gi deltakerne lyst til å velge naturbruk på videregående skole, sier prosjektleder for Grønn framtid, Margrethe Wikran.  Men uansett skole- og yrkesvalg, vil dette være verdifulle opplevelser og erfaringer å ta med seg videre i livet.  Wikran oppfordrer derfor ungdom fra hele fylket til å melde seg på Grønn framtid.

Grønn framtid er et prosjekt i regi av 4H Troms, med støtte fra Troms fylkeskommune og Fylkesmannen i Troms.

• Opprettet den 24.feb.2014
  • Sist oppdatert den 24.feb.2014