Motorferdsel i utmark og vassdrag

Søknad om dispensasjon for motorferdsel i utmark og på islagte vassdrag.

Beskrivelse

Motorferdsel i utmark på barmark og på snødekt mark er i utgangspunktet forbudt.

Barmark:

Gjelder ferdsel med bil, motorsykkel, traktor og andre motorkjøretøyer. Kommunen kan etter søknad tillate nyttekjøring for andre formål når det foreligger et særlig behov som ikke kan dekkes på annen måte, og som ikke knytter seg til turkjøring.

Snødekt mark:

Gjelder ferdsel med snøscooter, beltebil og andre kjøretøyer. Kommunen kan etter søknad tillate nyttekjøring med snøscooter for andre formål som; ervervsmessig transport, transport for funksjonshemmede, transport av bagasje og utstyr mellom bilveg og hytte som ligger minst 2,5 km fra veg når det i området ikke er mulig å få leid transport, kjøring i utmarksnæring for fastboende, transport av ved utover det som er direkte tillatt uten søknad.

Kommunen kan i unntakstilfelle gi tillatelse til kjøring på vinterføre ved andre særlige behov som ikke kan dekkes på annen måte, og som ikke knytter seg til turkjøring

Alle har rett til tjenesten.

Kriterier/vilkår

Grunneier(e) må gi tillatelse til kjøring på sin(e) eiendommer.
For vedhogst kreves hogsttillatelse fra grunneier.

Regelverk

Gjeldende lov og regelverk

Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag. http://www.lovdata.no/all/nl-19770610-082.html

Forskrift for bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagte vassdrag http://www.lovdata.no/for/sf/md/md-19880515-0356.html

Rundskriv T-1/96 Om lov om motorferdsel i utmark og vassdrag av 10. juni 1977. Se lenke på høyre side. http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/rundskriv/1996/T-196-Motorferdsel-i-utmark.html?id=278801

Praktiske opplysninger

Veiledning - hvordan få utført eller motta tjenesten

Søknader kan sendes hele året.

Send søknad helst en måned før du trenger en dispensasjon

Søknaden sendes til

Tranøy kommune
Postmottak
9304 Vangsvik

Søknadsbehandling

Avdeling for plan og næring har myndighet til å være avgjøre alle saker. Noen søknader kan bli lagt fram for Komitè for plan, næring og drift.

Saksbehandlingstid

Kommunen har frist på tre uker på å behandle søknaden

Klagemulighet

Fylkesmannen er klageinstans.