Legevakten får nytt telefonnummer: 116 117

Finnsnes interkommunale legevakt får fra 1.september nytt telefonnummer. Det nye nummeret 116 117 er felles for alle legevaktene i Norge.

Finnsnes interkommunale legevakt dekker kommunene Berg, Dyrøy, Lenvik, Torsken, Tranøy og Sørreisa. I 130 av ukas 168 timer dekker legevakta øyeblikkelig hjelp for ca. 20.000 innbyggere.

Nærmeste sykehus er 160 km unna og legevakt er derfor en viktig tjeneste for Lenvik kommune, og innbyggerne i regionen. Kommunene har lagt ned betydelig ressurser i å skape en god og robust legevaktstjeneste. Vi mener selv å ha lykkes i dette, men er avhengig av gode samarbeidspartnere.

Fra 1. september 2015 får legevaktene over hele landet same telefonnummer; 116117, med uttale «hundre og seksten – hundre og sytten». Brukerne vil da automatisk komme til legevakten på det stedet de oppholder seg, uansett hvor i Norge de ringer fra. Nummeret er gratis og fungerer både fra fasttelefon og mobil.

Oppgavefordeling mellom fastlege og legevakt er ikke endret. Legevakta skal fortsatt bare brukes til øyeblikkelig hjelp som ikke kan vente, og egen fastlege ikke er tilgjengelig.

De gamle telefonnumrene til legevaktsentralene (i Lenvik/regionen: 77 87 14 00) vil fungere som før. Dette kan benyttes dersom en ønsker å nå en annen legevakt enn der en oppholder seg, for eksempel dersom en ringer for et sykt familiemedlem som bor i et annet legevaktsdistrikt.

Legevakta skal være et godt akutt tilbud for alle, men ikke for alt. Legevakta har åpent hele døgnet, men er avhengig av å sortere henvendelsene slik at de som trenger hjelpa mest prioriteres høyest. Det er i de fleste tilfelle derfor best at brukere ringer på forhånd, for å få ei vurdering av situasjonen og tilbud om relevant hjelp.

Når du trenger legehjelp:
- Hvor skal du ringe?

1. Fastlegen din i vanlig åpningstid på hverdager
2. Legevakt 116117, når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpa ikke kan vente
3. 113 når det er akutt og står om liv

Dersom det er behov for ytterligere informasjon kan følgende kontaktes;

Kommuneoverlege i Senjalegen, Aslak Hovda Lien, ahl@lenvik.kommune.no, mobil 469 18 834

Fagleder Finnsnes Interkommunale Legevakt, Marit Storli. Marit.storli@lenvik.kommune.no, mobil 930 14 714.

Mer informasjon om bakgrunnen for endringen finnes her:

• Opprettet den 31.aug.2015
  • Sist oppdatert den 04.mar.2016