In English

 
Kontrast Tekststørrelse: A A A

Bli med å vurdere vinterbeitet for elg!

I år premierer vi den som takserer flest flater med en flott tursekk, forteller Per Midtgard i Tranøy ettersøksring. I tillegg trekkes en weekend på Tennvassbu blant deltakerne.

Grunnlaget for hvor mange elg det skal være i et område, er blant annet avhengig av kvaliteten og mengden av vinterbeiteplanter for elgen. Ettersøksringen i Tranøy skal nå taksere elgbeitet i Tranøybotn for tredje gang, og ønsker at så mange som mulig møter opp til en dugnad.

Per Midtgard forteller at de har noen påmeldte, men ønsker seg flere. -Det er nokså enkelt arbeid, bare du evner å se forskjell på rogn, osp, selje/vier og bjørk og at du kan være med et par dager. Det er lærerikt og interessant, og du får samtidig litt trim! Du trenger kun å ha med et kompass. Vi lærer deg å bruke kompass om du ikke kan fra før, forteller Per. Er du ivrig og den som takserer flest flater, har du du sikret deg en flott tursekk. Blant de som takserer minst 30 punkter trekkes et opphold/weekend på idylliske Tennvasbu!

Det blir et repetisjonskurs / kurs for oppdatering i beitetaksering på ettermiddagen fredag 18. mai. kl 1800. Ta snarest kontakt med Per Midtgård eller Jens Inge Nybrott. Oppmøte på Tennvassbu.

Foto: Oddvar Olsen

Kontaktperson nyhet


 

  • Opprettet av Reidun Aspmo
  • Opprettet den 14.mai.2012
  • Sist oppdatert den 30.mai.2012
Del på Facebook     Del på Twitter Twitter     Skriv ut Skriv ut Tips en venn Tips en venn